HTML

Saját szemmel - Szíjjártó Péter blogja

A világban zajló folyamatok értelmezése még olyan tapasztalt és bölcs embertársainknak is gondokat okozhat időről időre, akik az országot, Hazánkat éppen vezetik, vagy az Európai Parlamentben ülve sorsunk jobbításán fáradoznak. Az én munkám, hogy segítsem az embereket, mondhatni ez misszió, szent tudomány, mely kitölti mindennapjaim. E helyen időről időre a körülöttünk zajló világ eseményeit szeretném kicsit megvilágítani, megmagyarázni esetlegesen, hogy mindenki számára érthetővé és kézzelfoghatóvá válhassanak a sokszor ködös részletek. Talán kicsit szubjektív módon teszem ezt, de úgy gondolom, e helyen még nekem is lehet véleményem.

Friss topikok

  • fuhur: "Úgy gondolom természetes, és mindenki számára belátható igény, hogy a gyermekeim számára szeretné... (2011.02.02. 10:17) Nagyobb a füst, mint a láng. A médiatörvény és egyebek.
  • fuhur: "Szeretettel kell fordulnunk és végtelen türelemmel viseltetnünk ha valaki jószándékot mutatva pró... (2011.02.01. 12:02) A szeretet vezényszava
  • BB Évi: @Budai Gyula: Nos, engedjék meg nekem, hogy az újságírásról néhány gondolatot a köz épülésére bocs... (2011.01.20. 19:54) Homo Politicus
  • Keleti Györgyi: Orbán Viktor egy megjegyzéséhez szeretnék hozzászólni. Miniszterelnök Úr azt mondta, hogy a kétszá... (2011.01.20. 12:45) Magyarország - ma

Linkblog

Archívum

A szeretet vezényszava

2011.01.21. 19:03 Szíjjártó Péter

Deutsch Tamás kezdeményezése mely a hazugságok, a lépten-nyomon elénk táruló, már-már mindennapossá vált hazudozás veszélyeire hívja fel a figyelmet, engem is gondolkodásra késztetett. 

Tamás szerint a hazugság az egyéni és a politikai életben is megöli a szabadságot. Én továbbmennék és azt mondanám, a hazugság, legyen az egyszerű mindennapos hazugság avagy durva politikai uszítás, olyan akár egy veszélyes vírus, egy betegség amely még a legerősebb ember, sőt akár nemzet testét is kihívások elé állíthatja. A saját bőrünkön tapasztalhattuk meg ezt, amikor Gyurcsány Ferenc ténykedésének nyomán a mai napig fe-fel szakadó sebeket szerzett meg-nemnyugvásra ítélt nemzetünk. Annál is fájóbb és veszélyesebb volt e helyzet, hiszen egy ország kormánya, annak választott tisztviselői jelentik azt az elsődleges és fontos védelmi vonalat, amely ha kell gátat szab a piaci szabályozások résein támadó multinacionális vállalatok manipulatív tevékenységének, ha kell erős és tiszta szívet állít a média egyes szereplőinek öncélú, vagy politikai érdekekből fakadó gyalázkodásával szembe. Az elmúlt nyolc év azonban arra kényszerítette a magyar állampolgárokat, hogy erős és független vezetőség híján, önkezük által formáljanak megfelelő és hatékony eszközöket, amelyek biztosíthatják a sajtó, az intézmények, és az állampolgárok szabadságjogait is. Talán ennek a megerősödött és kijegecesedett öntudatnak is eredménye, hogy ma már nem érintethetetlenek a politikusok, a törvénytelen haszonszerzés, a korrupció különböző formáinak utat engedő közszereplőknek is a törvény szigorával kell farkasszemet nézniük. Az emberek világossá tették, hogy önképük, magyarságtudatuk megerősödött, képesek és akarnak felelősséget vállalni nemcsak saját, de egy nemzet tetteiért is. Ennek folyományaként ma erős és őszinte, a népakaratot maximálisan figyelembe vevő, annak szolgálatát legfontosabb feladatának tekintő kormánya van Magyarországnak. 

De vajon megváltozott-e az a feladat, amit a sors az emberekre rótt az elmúlt években? Úgy gondolom, a válasz igen. Ma már nem valami ellen, hanem valamiért kell harcolnunk. Az igazságszolgáltatás, a rendőrség, a nyomozati szervek gondos és megbízható munkáját látva, a közszféra minden eddiginél hatékonyabb működését szemlélve azt hiszem az állampolgárok kicsit megnyugodhatnak, s tekintetüket újabb célok felé emelhetik.

Sajnálatos és őszintén szólva érthetetlen módon a média, az interneten, különböző sajtótermékekben megnyilvánuló közszereplők, vagy akár hétköznapi emberek egy csoportja valamifajta groteszk és nyakatekert módon úgy szeretné hazánk sorsát jobbra fordítani, hogy hazugságokat terjeszt, vitákat szít, értelmetlen és öncélú vagdalkozásokat végez. Azonban nem csodálkozhatunk ezen. Talán többségük nincs is tudatában annak folyamatnak, amelynek ő maga pusztán öntudatlan fogaskerekeként lassan felőrli a tevékeny, reményteli emberek jóakarását és béketűrését. Olyanok ezek az emberek, mint ha egy barlangban lennének leláncolva egész életükben, s pusztán eme barlang falára vetülő árnyékok táncát szemlélnék minden nap. Ha aztán valaki, pusztán jószándékból kivezetné őket a napfényre, nem hinnének szemüknek, s visszatérve társaikhoz inkább azt bizonygatnák, hogy csaló és ördögi szándék vezérli e névtelen jóakarót.

Türelmesnek és megértőnek kell lennünk azokkal szemben akiknek nem adatik meg a tisztánlátás képessége, de erővel és szigorral kell lesújtanunk azokra, akik bár nincsenek leláncolva, s szabadon járhatnak ki és be, mégis hazugságokkal táplálják szerencsétlen testvéreiket. Szeretettel kell fordulnunk és végtelen türelemmel viseltetnünk ha valaki jószándékot mutatva próbál minket vélt igazáról meggyőzni. Lassan és óvatosan haladva kell szemüket az erős napfényhez szoktatni. Ez ma a feladat, egyénenként és állampolgárokként ennek szellemében kell cselekedünk, hiszen ama másik harcot, a démonainkkal, a nemzet démonaival való harcot most, s talán először e nemzet történelmében nem nekünk magunknak, magunkra hagyatottan kell megvívnunk.

 

Dús lombú tölgyesek árnyékában az embernek jól esik a pihenés.   

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kormanykerek.blog.hu/api/trackback/id/tr922603480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuhur 2011.02.01. 11:14:52

"Tamás szerint a hazugság az egyéni és a politikai életben is megöli a szabadságot"

Mered állítani, hogy nem hazugság, hogy a kormány megvédi a nyugdíjamat, azzal, hogy kizsarolja a megtakarításaimat, és elkölti?

Hogy az MSZP olyan befolyással rendelkezik, hogy az európai sajtó jelentős részét képes rávenni, hogy a neki tetsző cikkek jelenjenek, meg?

Hogy ha a Fidesz által kinevezett médiahatóság, a "közerkölcsre" hivatkozva megbüntethet újságokat, az nem rontja a sajtószabadságot?

Hogy az, hogy az állami cégek újra titkolhatják a szerződéseiket üzleti titokra hivatkozva, az nem a korrupció érdekében hozott törvény?

Hogy a Fidesz az elmúlt kampányaiban nem lépte túl, a hivatalos 386 milliós kampánykeretet?

Hogy az, hogy az ügyészség, az alkotmánybíróság, a számvevőszék stb. élére Fidesznek elkötelezett emberek ültek ,ez nem csökkenti a magyar emberek szabadságát?

Hogy az, hogy köztisztviselőket indoklás nélkül lehet kirúgni, az nem arra szolgál, hogy politikai alapon lehessen tisztogatni közöttük?

Hogy a csoportos elbocsátásokat elég legyen 5 nappal előre bejelenti, a munkaügyi hivatalnál, az a dolgozókat védi a munkáltatóval szemben, és nem csak azért szívatta őket ezzel a kormány, hogy egy hónappal előbb rúghassa ki a költségvetési tanács apparátusát?

Hogy a költségvetési tanács megszüntetése azt szolgálja, hogy a jövőben jobb szakmai színvonalú költségvetési törvény szülessen?

Hogy 1998 előtt a még liberális Fidesz vezetése egyszerre váltott világnézetet, és nem a hatalom a hatalom megszerzése miatt, hanem mindenki egyszerre értette meg, hogy igazibol konzervatív nem is liberális?

És végül szerinted Deutsch Tamás az a morálisan és erkölcsileg kifogástalan ember aki még nem kapta el a hazugság "vírust". Tekintve pl. a magánéletét.

fuhur 2011.02.01. 11:22:07

"Az igazságszolgáltatás, a rendőrség, a nyomozati szervek gondos és megbízható munkáját látva, a közszféra minden eddiginél hatékonyabb működését szemlélve azt hiszem az állampolgárok kicsit megnyugodhatnak"

Azért ezekre néhány konkrét példa nem ártana.
Mennyire nőt a közszféra hatékonysága? Egyáltalán hogyan mérik a közszférában a hatékonyságot vagy a teljesítményt?

A rendőrség munkája mennyiben lett jobb? Azonkívül, hogy mostmár bizsutolvaj kiscsajokat lesittelnek, mert az jó.

fuhur 2011.02.01. 12:02:07

"Szeretettel kell fordulnunk és végtelen türelemmel viseltetnünk ha valaki jószándékot mutatva próbál minket vélt igazáról meggyőzni."

Az teljesen kizárt, hogy esetleg valakinek rajtatok kívül is lehet igaza?
süti beállítások módosítása